Alternatieven lijkvervoer behoort tot de mogelijkheden, per koets, fiets…

Naast de klassieke lijkwagen heb je veel alternatieven om de overledene te vervoeren.

Koets

Alternatief lijkvervoer. Een alternatief dat vandaag nog veel gebruikt wordt is de lijkkoets. Het vormt een van de meest klassieke vervoersmiddelen om de overledene van de afscheidsplechtigheid naar de begraafplaats te brengen. Deze koetsen kunnen via uw begrafenisondernemer gehuurd worden. De lijkkoets komt met kleden, kappen en pluimen in verschillende kleuren. Je hebt ook rouwkoetsen volledig in het wit. Hierbij zullen de paarden die de koets trekken, volledig in dezelfde lijn aangekleed worden.

Motor

In andere landen, minder in België, komt de motor in het beeld. Een motor omgebouwd op een dergelijke manier dat het een lijkkist kan vervoeren. Van sidecar tot andere modellen.

Fiets

in landen zoals Australië, Engeland, Nederland of Amerika zijn er ook de rouwfietsen. Fietsen omgebouwd om een lijkkist te kunnen vervoeren. Het vormt een ideaal concept om een overledene op korte afstand van de afscheidsplechtigheid naar de begraafplaats te vervoeren. Deze manier van vervoeren past perfect in het beeld van de groene begrafenis.

Vrachtwagen

Bij een begrafenis kan men in andere landen ook een vrachtwagen huren om de lijkkist van punt a naar b te voeren. Een vrachtwagenchauffeur overlijdt en kan met een truck naar zijn laatste rustplaats gebracht worden. Echter vormt dit in België toekomstmuziek, het komt weinig voor.