BegraafplaatsenNieuws

10 poëzieconcerten op 10 begraafplaatsen in Gent

Met 'Adieu' willen de Stad Gent, 123-piano en curator Gaea Schoeters alsnog mooie vaarwelmomenten creëren. Iedereen is welkom.

Door de coronamaatregelen was afscheid nemen van een overledene niet altijd mogelijk, of kon het enkel gebeuren in heel intieme kring. Met ‘Adieu’, 10 gratis poëzieconcerten op 10 Gentse begraafplaatsen, willen de Stad Gent, 123-piano en curator Gaea Schoeters alsnog mooie vaarwelmomenten creëren. Iedereen is welkom.

Poëzie, zang en piano

De mogelijkheid om samen te rouwen en elkaar te ondersteunen werd door de coronamaatregelen sterk ingeperkt. Veel Gentenaars hebben dan ook nog steeds nood aan een volwaardig vaarwelmoment. Daarom is er nu Adieu, een reeks van 10 poëzieconcerten op 10 Gentse begraafplaatsen. Elk poëzieconcert brengt artiesten samen die een intiem en sereen moment creëren met poëzie, zang en piano. Auteur Gaea Schoeters cureert, pianiste Lies Colman begeleidt.

Inschrijven

De poëzieconcerten van Adieu vinden elke zondagvoormiddag plaats van 19 juli tot en met 20 september, telkens op een van de tien geselecteerde Gentse begraafplaatsen. De poëzieconcerten zijn gratis én coronaproof. Inschrijven is noodzakelijk, iedereen is welkom. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met het Poëziecentrum en Vonk&Zonen, en kan rekenen op de steun van Literatuur Vlaanderen & Reveil.

Inschrijven kan via deze link: https://www.123-piano.be/adieu

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button