Nieuws

Al 47 Belgen lieten het leven op vakantie

Sinds het begin van deze zomervakantie overleden al minstens 47 Belgen op vakantie. Alarmcentrale Mutas stond 15 families bij na een overlijden, Europ Assistance behandelde 3 van zulke dossiers en reisbijstandsverzekeraar Touring 29.

Het valt niet uit te sluiten dat enkele dossiers dubbel geteld zijn, maar die kans is volgens de organisaties erg klein. De overlijdens kunnen allerlei oorzaken hebben: sommige Belgen stierven door (reeds bestaande) medische problemen, anderen bij een (verkeers)ongeval. Zelfs zelfdoding komt voor.  Dat schrijft het Laatste Nieuws en bericht ook VTM Nieuws.

Als de trend zich voortzet, zullen deze maand méér Belgische toeristen zijn omgekomen in het buitenland dan de voorbije jaren: in juli 2018 ging het om 69 mensen, in juli 2017 om 68. Mutas en Europ Assistance zeggen dat het aantal dossiers zowat in lijn ligt met voorgaande jaren.

“Al verwachten we dat de grootste golf nog moet komen. De meeste vakantiegangers zijn nu pas aan het vertrekken”, zegt Europ Assistance-woordvoerder Xavier Van Caeneghem. “Zeker in combinatie met de hittegolf in de zuiderse landen verwachten we veel verzoeken om medische hulp. Die eindigen gelukkig niet vaak met een overlijden, maar het gebeurt.”

Er komen ook almaar meer auto-ongelukken voor. “De hitte is ook hier weer een risicofactor, net als vermoeidheid”, zegt Smagghe. “Elk jaar verplaatsen meer mensen zich met caravans en motorhomes. Ook in die categorie zien we het aantal ongevallen pieken. We kennen de wegen en het rijgedrag van bestuurders in het buitenland niet. Daardoor gaan we twijfelen achter het stuur, en dat leidt tot ongelukken.”

Bron: HLN.be en vtm nieuws

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button