Archief

Uitvaarthuis in Amerika werkte twee maanden zonder licentie.

Uitvaarthuis in Amerika werkte twee maanden zonder licentie.

Een Amerikaanse vrouw, Casanova, verloor plots haar zus, de overleden zus werd overgebracht naar “Gonzalez Family Funeral Home”. Vijf dagen later werd de funeral home gesloten, daar de “Texas Funeral Services Commission” ontdekte dat de funeral home al meer dan twee maanden zonder licentie werkte.

Casanova die haar zus verloor, wilde echter na het ontdekken van het werken zonder licentie en de erg hoge kosten voor het verzorgen en vervoeren van haar zus, haar zus laten overbrengen naar een andere onderneming. Dit was echter tegen de zin van de vrouwelijke eigenaar van de uitvaartonderneming.

De eigenaren van Gonzalez Funeral Home gaan door een wilde scheiding en het werken zonder licentie is daar het rechtstreekse resultaat van. Daar het koppel twee begrafenisondernemingen had. Casanova werd bedreigd door de vrouwelijke eigenaar van de zonder licentie werkende uitvaartonderneming. En weigerde het lichaam terug te geven aan de familie tot de volledige factuur van de uitvaart (die nog niet plaats vond) voldaan werd.

Casanova, die al door een moeilijke periode in haar leven gaat, kreeg uiteindelijk het lichaam terug. Een andere uitvaartondernemer ging het lichaam halen, net wanneer er een begroeting plaatsvond van een jonge tiener die net overleden was in een zwaar verkeersongeval. De uitvaartonderneming blijft dus begrafenissen aannemen zonder licentie.

Casanova kan nu haar zus begraven naast haar vader en haar verdriet verwerken. Toch gaat ze gerechterlijke stappen ondernemen tegen de eigenaren van de begrafenisonderneming. “Al het verdriet dat er nog eens extra bovenop komt, dat verdienen de mensen niet” aldus Casanova.

 

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button