BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaats Gentbrugge grondig opgeknapt

Begraafplaats Gentbrugge grondig opgeknapt

In Gent wordt de begraafplaats van Gentbrugge helemaal anders. De stad investeert er flink geld in. Kostprijs: 1,1 miljoen euro. Het terrein bij het Gentbruggeplein krijgt een opmerkelijke facelift. De komende facelift houdt in dat de paden en wegen toegankelijker worden gemaakt. Er worden materialen gebruikt die het insijpelen van het grondwater bevorderen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in groen en zitbanken.

Er wordt aan het milieu gedacht

Er wordt ook aan het milieu gedacht bij deze facelift, want het water dat uit de kraantjes loopt op de begraafplaats zal opgevangen regenwater zijn dat van het dak van de nabijgelegen kerk komt. Het regenwater wordt opgevangen via een riolering om zo tot bij de kraantjes van de begraafplaats te komen. Op deze manier wordt regenwater gebruikt en is het minder belastend voor het milieu.

Een parkbegraafplaats

Ook in Gentbrugge is het de bedoeling dat de begraafplaats een parkbegraafplaats wordt. Zoals in vele steden en gemeenten. De grote werken zijn deze week begonnen en zullen om en bij de vier maanden duren. Ze kaderen in een plan van de Stad Gent om begraafplaatsen om te bouwen tot een echte begraafparken waar het aangenaam vertoeven is.

Groene rustplekken

“Het is belangrijk om te investeren in mooie, toegankelijke begraafplaatsen, overal in onze stad”, zegt bevoegd schepen Mieke Van Hecke (CD&V). “Het zijn plekken die in de eerste plaats altijd een rustplaats zullen zijn voor de overledenen, maar waar we ook groene rustpunten willen creëren voor de nabestaanden en omwonenden.”

bron: eigen redactie en hln.be (citaten)

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button