BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaats van Beemden heeft nu een sterretjesweide

sterretjesweideDe begraafplaats van Beemden heeft een eigen sterretjesweide.  Het personeel van de Groendienst heeft naast het kinderperk, een sterrenweide aangelegd voor de begraving en herdenking van levenloos geboren kinderen tot 26 weken.

Ouders mogen zelf kiezen hoe ze hun kindje willen herdenken. Dit kan met een sterretje op een ijzeren staafje op de sterrenweide. De ouders mogen bij het sterretje een naam schrijven of enkel een datum of eventueel een tekst.

Op de sterrenweide wordt ook een strooiweide voorzien onder de engelenboom, waar broertjes of zusjes eventueel een papieren engeltje kunnen ophangen.  Doodgeboren kindjes boven de 26 weken vinden hun laatste rustplaats op het kinderperk. Het onderscheid heeft te maken met de wetgeving.

Londerzeel maakt al enkele jaren werk van de herinrichting van zijn 5 begraafplaatsen.
Als eerste werd het kerkhof van Steenhuffel heraangelegd.  Steeds vaker leggen gemeenten of steden een sterretjesweide aan.  Dit sinds de aanpassing van de wetgeving om het mogelijk te maken om doodgeboren kindjes, onder 26 weken, een laatste rustplaats te geven.  Want dit is erg belangrijk voor de nabestaanden en hun rouwproces.

Bron: het Nieuwsblad

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close