Begrafenis in intieme kring

Een begrafenis in intieme kring behoort tot de mogelijkheden

begrafenis in intieme kringMen heeft vaak het beeld dat alle vrienden en kennissen uitgenodigd moeten worden bij de begrafenis van een geliefd familielid. Wel, dat is niet het geval. Een begrafenis in intieme kring is net het tegenovergestelde. De begrafenis zo organiseren dat enkel de naaste familie en enkele vrienden aanwezig zijn, is mogelijk.

Niemand heeft de verplichting om een groot aantal mensen uit te nodigen bij een begrafenis, al is deze vorm van afscheid nemen wel niet de meest gekozen vorm. Wanneer men weet dat de overledene bij leven reeds de wens had om afscheid te laten nemen in besloten of intieme kring, is het meestal zo dat deze wens gerespecteerd wordt. Naaste familieleden sturen na de begrafenis de rouwbrief op naar alle vrienden en kennissen.

Een uitvaart in besloten kring, een melding op de rouwbrief

Op deze rouwbrief zal men melden dat de afscheidsplechtigheid reeds plaats heeft gevonden in besloten kring. Dit met een rouwadres zodat men toch nog rouwkaartjes kan toesturen om hun deelneming te betuigen aan de rouwende familie.

Een uitvaart of begrafenis in besloten of intieme kring kan vrijwel overal. In de aula van de begrafenisondernemer of het crematorium, de kerk of een andere locatie die men daarvoor geschikt vindt. Ook de inhoud van de uitvaart is volledig bespreekbaar, naargelang welke kerk of uitvaartbegeleider men daarvoor kiest.

 

Lees ook:

Bloemen bij de uitvaart, onmisbaar.

Rituelen tijdens de uitvaart

Rouwcentrum of funerarium, afscheid nemen van een overledene

Ritueelbegeleider

Back to top button