Nieuws

Begrafenis van Paul Severs druk bijgewoond

Meer dan 3000 mensen woonden in en aan de kerk de afscheidsplechtigheid bij

De begrafenis van Paul Severs heeft vandaag plaatsgevonden.  De zanger die enkele weken geleden op 70-jarige leeftijd overleed, is begraven in de Sint-Martinusbasiliek van zijn thuisgemeente Halle. Zo’n 600 genodigden – familie, vrienden en collega’s – woonden de plechtigheid bij. Nog eens 2.400 fans kwamen de charmezanger groeten en volgden de dienst op de schermen die buiten de kerk geplaatst werden.

De naaste familie en genodigden van de uitvaart hebben de plechtigheid in de kerk kunnen volgen, maar voorzien was er mogelijkheid om de kist van Paul te groeten, ook door fans. Christophe Severs, de zoon van Paul, heeft alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de begrafenis van zijn vader bij te wonen. Vanaf 7.30 uur tot 9.45 uur kon iedereen die dat wil een laatste groet brengen in de basiliek. Om half acht ’s ochtends stonden er al heel wat fans in de rij om hun idool een laatste groet te brengen.

De uitvaartplechtigheid werd op vele plaatsen en media live uitgezonden, zo ook op de website van VTM.  Na de uitvaartplechtigheid volgde de crematie.  De bijzetting van de urne van Paul gebeurt later in intieme familiekring.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button