Archief

Begrafeniskost in Amerika van 1967 – 2006

Begrafeniskost in Amerika van 1967 tot 2006

Begrafeniskost in Amerika, van 1967 tot 2006, een overzicht

Begrafeniskost in Amerika – De consumentenorganisatie in Amerika kaart een groot verschil aan wat betreft de kost van een begrafenis. Dit over een periode van bijna 40 jaar. Hier spreekt men van een zeer groot verschil. Toch als men het volledige pakket neemt. Je kan volgens verschillende websites deze hoge kost vermijden, door op kleine dingen te letten. Als je ziet dat een metalen grafkist al snel 2255 dollar kost en de basiskost van een uitvaartcentrum 1595 dollar, zonder opbaring, overbrenging, lijkwagen en andere vaste kosten, gaat er toch een belletje rinkelen. De organisatie kaart de grote verschillen aan tussen verschillende begrafenisondernemers. Het kan echt wel de moeite waard zijn om eens op onderzoek te trekken om de prijzen te vergelijken. De discussie omtrent de dure uitvaart in Amerika begint meer en meer op te spelen.

De Nationale Federatie van uitvaartondernemers in Amerika had deze cijfers liever niet in het grote publiek gezien. Daar een uitvaartkost voor de Amerikaan al snel tot bijna 15% van het jaarlijks inkomen kan kosten. Wat toch een aanzienlijk hoog percentage is. In 1967 was dit percentage amper 2%.

Net als bij ons hoeft een uitvaart niet enorm duur te zijn. Alles hangt af van wat je bestelt bij de begrafenisondernemer. Neem je een duurdere kist, dan is het logisch dat je meer gaat betalen. De uitvaartkost in Vlaanderen, kan je gelukkig niet vergelijken met Amerika. Hier ligt de gemiddelde uitvaartkost rond de 3000 euro.

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button