Begrafenisondernemer, wat doet een begrafenisondernemer?

De begrafenisondernemer wat doet hij allemaal?

u zoekt bedrijfEen begrafenisondernemer of uitvaartondernemer is een verzorger en organisator van begrafenissen, crematies en alles wat erbij komt kijken. Hij neemt ook de verzorging en het vervoer van uw overledene op zich.  In de meeste gevallen zal de begrafenisondernemer of uitvaartondernemer zoals het veel wordt genoemd in Nederland, uw dierbare overledene overbrengen naar zijn privé funerarium of rouwcentrum.

U hebt een vrije keuze, welke uitvaartondernemer u kiest, ook al verwijzen ziekenhuizen of andere instellingen u naar één bepaalde uitvaartondernemer waarmee ze samenwerken!

De begrafenisondernemer brengt een lichaam naar zijn funerarium

Ziekenhuizen en andere instellingen zijn meestal duur qua mortuariumkost. Bij uw uitvaartondernemer zal u in alle rust een groet kunnen brengen. In een mortuarium komen er andere minder aangename aspecten bij kijken. Zoals de openingsuren van een mortuarium. De kost van het funerarium zal beduidend minder zijn. Toch in de meeste gevallen. Ook de kwaliteit van opbaren en verzorgen van de overledene ligt beduidend hoger in het funerarium van de begrafenisondernemer.

De begrafenisondernemer regelt alles voor de begrafenis en crematie

De begrafenisondernemer regelt alles van a tot z. Zelfs na de uitvaart kan je nog steeds bij hem terecht. Het gaat er om dat de zorg voor de uitvaart volledig tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken. Een uitvaartondernemer belt het crematorium, hetkerkhof, de priester of moreel consulent, regelt de catering van de koffietafel, kortom de uitvaartondernemer regelt alles.

Is er een verschil tussen begrafenisondernemers?

begrafenisondernemerUiteraard kan je spreken van een verschil tussen uitvaartondernemers. Het verschil zit in verschillende aspecten en zijn een heel persoonlijke materie om als familie te beoordelen. De ene begrafenisondernemer kan duurder zijn en beter uitblinken in persoonlijke service, een andere kan goedkoper zijn en u bent misschien minder tevreden over de service, opbaring, uitvoering van de dienst, persoonlijk contact en dergelijke.

Een degelijke uitvaartondernemer blinkt uit in service en vraagt geen woekerprijzen aan zijn klanten. Daarin kan u natuurlijk wel zelf een keuze maken, niemand of geen wet zegt dat u de uitvaartondernemer moet nemen die in uw dorp gevestigd is.

Wat heeft een begrafenisondernemer “in huis”?

Een begrafenisondernemer kan beschikken over een eigen drukkerij, aula, koffietafelruimte, funerarium, wagenpark, groetruimten en burelen. Een winkel of toonzaal zal hij meestal ook wel ter beschikking hebben om zijn klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Hoe meer een ondernemer extern moet laten uitvoeren hoe minder winst hij hier aan zal overhouden. Natuurlijk kan hij door veel zelf te doen, wel een betere bediening garanderen. Zo houdt hij de kost laag en de winst hoog. Wat eigenlijk elke handelaar doet.

Want tenslotte, elke begrafenisondernemer is er voor de mensen, maar is nog steeds een handelaar in goederen en diensten. Verdient hiermee zijn boterham.

Lees ook :

De begrafenis of uitvaart

Ceremoniekleding voor begrafenisondernemers

Opbaring

Aula voor begrafenisplechtigheden

Rouwcentrum of funerarium, afscheid nemen van een overledene

 

Back to top button