Archief

Uitvaartvlaanderen.be – 9e week Europese begraafplaatsen: Brugge in de kijker

Start Europese week begraafplaatsen, Brugse begraafplaatsen in de kijker

Tijdens de 9e week van de Europese begraafplaatsen worden de Brugse kerkhoven in de kijker gezet.

9e-europese-week-begraafplaatsen-brugge-centraal-assebroekDeze week start de Europese week van de begraafplaatsen. Heel wat begraafplaatsen over heel europa zullen speciaal de deuren openen. Ook de prachtige Brugse kerkhoven staan in de kijker. Zeker de begraafplaats van Brugge Centraal, in Assebroek, is een bezoekje waard. Dit is de begraafplaats waar Guido Gezelle, Achille Van Acker en Julius Sabbe begraven liggen.

Vooral de grafmonumenten met een opmerkelijke historische, esthetische of architecturale waarde staan in de kijker. Op de begraafplaats van Ver-Assebroek liggen kasteelheren of politici begraven en de begraafplaats van Sint-Kruis is een bezoekje waard, zeker nu men met de opwaardering bezig is.

Naast de klassieke wandelingen heeft men dit jaar ook een nieuwe activiteit gepland. ‘Tijdens Danse Macabre zal er een poëtisch tintje worden gegeven aan de wandeling, naar het voorbeeld van enkele andere grote steden. Rond bepaalde graven zal er telkens een passend stukje poëzie voorgedragen worden.’

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button