BegraafplaatsenNieuws

Burgemeester Daniël Termont wordt zaterdag ‘begraven’

Op de Westerbegraafplaats in Gent wordt zaterdag burgemeester Daniël Termont begraven. Fictief uiteraard, het gaat om een scène uit de kortfilm Ghent in Motion die begin volgend jaar moet uitkomen. Termont komt zelf ook meespelen op zijn eigen begrafenis. Er worden nog figuranten gezocht. De Begraving van Burgemeester Termont. Zo worden de filmopnames deze zaterdag aangekondigd. Achter de ietwat lugubere fictieve begrafenis zit het team van Ghent in Motion, de kortfilm die al een jaar lang wordt opgenomen op verschillende momenten en plaatsen in de stad.

De woordvoerder van Termont bevestigt dat de burgemeester zaterdag mee zal doen aan de filmopnames. ‘Hij heeft het plan mee goedgekeurd’, vertelt de woordvoerder. De kortfilm krijgt zelfs subsidies van Stad Gent, 15.000 euro uit het stadsmarketingfonds. Op het Lichtfestival zou Ghent in Motion voor het eerst vertoond moeten worden. Om de begrafenis van Termont compleet te maken is het filmteam nog op zoek naar tweehonderd figuranten. ‘Mensen van alle leeftijden, maar ze moeten wel gekleed zijn in donkere kledij’, klinkt het.

Wie de begrafenis van Termont wil meemaken, rept zich zaterdag in donkere kledij om 13u45 naar de ingang van de Westerbegraafplaats aan Palinghuizen.

bron: nieuwsblad.be – Foto: Stad Gent

Related Articles

Eén reactie

  1. Omdat uitvaarten steeds persoonlijker worden en omdat bleke, donkere of grijze kisten weinig tot niets zeggen omtrent (het leven van) de overledene, werken wij al meer dan 1 jaar met milieuvriendelijke gepersonaliseerde kisten. Zo ook onze ‘Gentse uitvaartkist’ waarin burgemeester Termont ‘werd begraven’.
    Hendrik Mussche
    uitvaartmussche.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close