Archief

Canadese begrafenisondernemer schrijft een boek

Canadese begrafenisondernemer schrijft een boek

Een Canadese begrafenisondernemer schrijft een boek over de uitvaartsector

boek_curtains_tom_jonikenCanadese begrafenisondernemer schrijft een boek over de uitvaartsector. De Noord-Amerikaan Tom Jokinen, een begrafenisondernemer in opleiding, schreef een boek over de begrafenissector op dit moment. Daarin is duidelijk te zien hoe de traditionele uitvaartindustrie te maken krijgt met minder religie en meer persoonlijke uitvaarten.

Ook het “afkicken” van de babyboombegrafenissen doet de grote uitvaartindustrie van Amerika enorm pijn. Grote bedrijven zien hun omzet dalen en toeleveranciers proberen het over een andere boeg te gooien. De grootste lijkkistenleverancier Batesville caskets, is al jaren actief met vernieuwende reclame en een volledig andere aanpak als het gaat om hun product in het daglicht te houden bij jonge mensen die het niet meer zo nauw nemen met religie en een dure uitvaart.

Nu kan je al een lijkkist kopen, gans dezelfde als bij de uitvaartondernemer, voor amper een vijfde van de prijs bij Wallmart, een supermarkt. De Amerikaanse consument is meer dan ooit bezig met “hoe kan het goedkoper” en bedrijven, zoals Wallmart, hebben dat geweten.

Het boek “Curtains” van Tom Joniken.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button