Archief

Concessie verlopen, krijgen we nu een brief? | Uitvaartvlaanderen.be

Concessie verlopen, krijgen wij een brief?

De concessie is verlopen, krijgen we nu een brief met de melding ervan?

concessie verlopen, brief ?De concessie op een graf, columbarium of urnenkelder is verlopen. Hoe wordt de familie hiervan op de hoogte gebracht? Een concessie wordt hoogstens verleend voor 50 jaar. Na deze periode verloopt de concessie. Het grote misverstand bestaat eruit dat vele families denken dat zij hiervan schriftelijk op de hoogte zullen worden gebracht.

Niets is minder waar. Men stuurt géén brief naar de familie van de overledene die in de concessie rust. Minstens een jaar voor het verstrijken van de concessie of de hernieuwing ervan, maakt de gemeente of stad een akte op waarbij eraan herinnerd wordt dat een aanvraag om hernieuwing bij de gemeente moet toekomen.

Een afschrift van deze akte wordt een jaar lang zowel bij het effectieve graf, alsook aan de ingang van de begraafplaats. Wanneer er binnen deze periode van een jaar, geen nieuwe aanvraag toekomt bij de bevoegde gemeentediensten, vervalt de concessie.

Bij de hernieuwing van een concessie dient een onderscheid gemaakt tussen een hernieuwing van de concessie zonder bijzetting en een hernieuwing met bijzetting. Hernieuwingen zonder bijzetting kunnen enkel geweigerd worden indien de concessie verwaarloosd is op het moment van de aanvraag.

Het is dus geen overbodige luxe om tijdig ten rade te gaan bij de gemeente die verantwoordelijk is voor de desbetreffende begraafplaats, indien u vragen heeft over de concessie en de hernieuwing ervan. Ook uw begrafenisondernemer kan u bijstaan met bijkomend informatie over de lokale begraafplaatsen.

16/05/2012

Share/Bookmark

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button