Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Bouw crematorium Aalst is nog lang niet zeker.

Bouw crematorium Aalst is nog lang niet zeker.

crematorium_aalst

pijlAalst – Als het stadsbestuur van Aalst tegen oktober geen vooruitgang geboekt heeft in het dossier van het crematorium dat nog te bouwen is, dreigt de intercommunale Westlede uit het project te stappen.

De burgemeester laat ons al drie jaar wachten’, klaagt Roger D’Hondt van de intercommunale. ‘Sinds de nieuwe coalitie aan de macht is, is er nog geen enkele vooruitgang geboekt in het dossier van het nieuwe crematorium voor Aalst’, klaagt Roger D’Hondt van de intercommunale Westlede, die verantwoordelijk is voor het crematoriumbeheer in Oost-Vlaanderen.

Daarom hebben we met de raad van bestuur van vorige week beslist dat het lang genoeg geduurd heeft. Als de stad Aalst tegen begin oktober geen vooruitgang kan aantonen, komt er geen crematorium in de Siesegemkouter, zoals de meerderheidspartijen dat nu wensen.’

De realisatie van het crematorium sleept al twaalf jaar aan. Nadat de Aalsterse CD&V de optie van de Hoezekouter afschoot, kwamen de meerderheidspartijen op 31 december 2007 overeen om het crematorium op de Siesegemkouter te bouwen, op de plek waar eigenlijk een bedrijventerrein gepland is. Het complex kan er alleen maar komen als het stadsbestuur bij de Vlaamse Gewest een wijziging in het ruimtelijk uitvoeringsplan gerealiseerd krijgt.

‘De afspraak was dat ze die goedkeuring tegen nu zouden verkrijgen omdat we anders het crematorium nooit zoals gepland tegen 2014 af zullen krijgen. Blijkbaar krijgen dossiers als dat van de gevangenis meer voorrang, terwijl het om net hetzelfde probleem gaat. Als er nu geen vooruitgang komt, zullen we met de intercommunale zelf naar alternatieven moeten zoeken’, waarschuwt D’Hondt.

Volgens burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) is er echter geen vuiltje aan de lucht. ‘Meneer D’Hondt was er niet bij op de vergadering van vorige week, maar de verschillende partijen zitten wel degelijk op schema. Deze week (vorige week, nvdr.) heeft het stadsbestuur de plannen goedgekeurd en nu is het enkel nog wachten op het fiat van de Vlaamse administratie. We hebben er vertrouwen in dat die zal komen tegen eind september.’

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

 

©Uitvaartvlaanderen.be

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button