De begroeting van een overledene

De begroeting van een overledene

Begroeting van de overledene bij overlijden kan goed zijn voor het rouwproces

Na een overlijden kan je aan uw begrafenisondernemer vragen om de overledene over te brengen naar zijn funerarium of rouwcentrum. Daar zal uw begrafenisondernemer met de grootste professionele zorg uw overledene verzorgen en aankleden. De begrafenisondernemers zijn altijd beter voorzien van materialen om de verzorging toe te passen. Het vormt het grote verschil met de mortuaria in ziekenhuizen of instellingen.

Wanneer uw overledene opgebaard is, kan u met familie, vrienden of kennissen, de overledene gaan groeten. U maakt met uw begrafenisondernemer een afspraak omtrent deze begroeting(en). U heeft altijd het recht om uw dierbare overledene te begroeten. Vraag aan uw begrafenisondernemer meer informatie.

Begroeten is bevorderend voor zij die rouwen

Het is goed voor het rouwproces om de overledene nog enkele keren te gaan begroeten alvorens men overgaat tot begraven of cremeren. Dit is wetenschappelijk bewezen en zal door vele psychologen worden beaamt. Ook voor kinderen is dit goed. Vaak willen vele volwassen hun kinderen niet meenemen naar een begroeting. Toch is het beter dat je het kind toch afscheid laat nemen van de overledene.

Back to top button