De Brancard

De brancard is speciaal ontworpen om een overledene te vervoeren van punt a naar punt b

overbrengen-overledene-brancardEen overlijden vindt niet altijd plaats in een ziekenhuis of een andere instelling waar men voorzien is om een overledene te vervoeren. Vaak sterven mensen thuis of op de openbare weg. Dan dient de begrafenisondernemer of een bedrijf gespecialiseerd in het vervoeren van overledenen, de overledene op te halen. Hiervoor heeft men verschillende hulpmiddelen. De brancard vormt in vele gevallen een flexibele oplossing.

Een brandcard wordt ook in ambulances gebruikt

Men kent dit voorwerp ook van de ambulance, waarmee men de zieken vervoert. Dit voorwerp is daarom ook uitermate geschikt voor het vervoeren van overledenen. Het past perfect in de lijkwagen of overbrengwagen. De brancard kan ook in hoogte worden bijgesteld. Zo blijkt het ideaal om overledenen snel en efficiënt op de brancard te leggen. Toch is er een verschil tussen een brancard voor ambulances en deze voor de overledenen.

De brancard voor de begrafenissector heeft vaak voorzieningen die bij het vervoeren van zieken niet nodig zijn. Zo kan men automatisch de overledenen in een lijkomhulsel leggen, dat standaard aan deze brancard vast hangt. De overledene kan op die manier in alle sereniteit aan het zicht onttrokken worden. Ook zijn er de gespen die ervoor zorgen dat de overledene niet kan verschuiven bij het vervoeren. De brancard is multifunctioneel en kan een groot hulpmiddel zijn voor de begrafenisondernemer.

Back to top button