BegraafplaatsenNieuws

Denderleeuw: ontruimingen starten opnieuw op 15 juni

Na een klacht lagen de werken stil

De aangestelde aannemer die de ontruimingen moest voorzien op de begraafplaats van Iddergem en Welle, zal de werken opnieuw starten op 15 juni.  Het werk was al een jaar geleden gepland.  Een klacht heeft de planning van de werken stilgelegd.  De volledige procedure moest daardoor worden overgedaan.

 

Een ontgraving is nooit gemakkelijk voor families.  Het is een emotionele gebeurtenis wanneer stoffelijke overschotten naar een gezamenlijk graf worden overgebracht.  Enkele zerken werden al weggenomen, maar de stoffelijke resten nog niet.

 

Ontruimingen vinden veelal plaats omdat er plaatsgebrek is op een begraafplaats of kerkhof.  Op die manier heeft men dan plaats om overledenen een laatste rustplaats te geven.  De ontruimingsprocedure duurt een jaar, waarbij nabestaanden de kans hebben om te reageren op het bericht van de gemeente.  Een bericht hangt aan de ingang van de begraafplaats en aan het specifiek graf.Op 15 juni start een volgende fase, met eerst de geplande ontruimingen op de begraafplaatsen van Iddergem en Welle. Deze werken duren vermoedelijk tot 10 juli. Omdat het aantal te ontruimen graven op de begraafplaats hoog is, wordt ze tijdens de duur van de werken volledig gesloten. De zone die ontruimd wordt, wordt ook visueel afgeschermd. Alleen bij begrafenissen en asverstrooiing wordt de begraafplaats geopend voor de duur van de uitvaart.

bron: hln.be en eigen redactie

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button