Nieuws

Dennen verdwijnen op Heppense begraafplaats

boom_zonnestralenDe gemeenteraad van Leopoldsburg gaf groen licht voor de herinrichtingswerken van de Heppense begraafplaats. De begraafplaats wordt vooraan met 10 m uitgebreid, er komt extra ruimte voor columbaria. Middenin wordt de centrale bomenrij met dennen gerooid en er komt een afscheidsruimte. In totaal worden de kosten geraamd op 265.000 euro.  Dit meldt Het Belang Van Limburg op de website.

“Enkele jaren geleden hebben we  herinrichtingswerken op het Kampse kerkhof uitgevoerd omdat die hoogdringend waren. Nu komt Heppen aan de beurt, want ook hier stellen zich een aantal noden”, verduidelijkt eerste schepen Erwin Van Pée. “We zien dat steeds meer gekozen wordt voor crematies, vandaar dat we  achteraan  extra ruimte willen creëren voor columbaria .

Aan de rechterzijde tegen de boskant  voorzien we een zone waar ondergrondse columbaria kunnen ingericht worden. Verder was er nood aan een aangepaste overdekte afscheidsruimte  met sanitaire voorzieningen en een lokaal voor het personeel. Het geheel krijgt een nieuwe omheining en wordt net als in Leopoldsburg afgesloten met een automatische poort. Op het kerkhof worden alle paden vernieuwd. Voor de uitvoering van al deze werken hoeven geen opgravingen te gebeuren.”

bron: hbvl.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button