Dierenurnen – Dierenurne – Urne voor dieren

Een dierenurnen is een urne om de as van uw huisdier in te bewaren

huisdieren-urnen-crematieDe dierenurnen zijn belangrijk bij het afscheid nemen van een huisdier.
Dierencrematies nemen elk jaar toe. De laatste vijf jaar gaan steeds meer mensen naar het dierencrematorium om hun huisdier te laten cremeren. Ook met de as van uw huisdier kan veel gedaan worden. Men kan kiezen uit verschillende opties. Van de as te bewaren, thuis of verdeeld onder verschillende familieleden. Of men kan kiezen in een begraving van de urne in het urneveld van het dierencrematorium. Vele dierencrematoria zijn hierop voorzien.

 

 

 

Urnen in verschillende vormen, maten en kleuren

Net zoals urnen voor de mens, hebben ook de dierencrematoria of toeleveranciers urnen om as van dieren in te bewaren. Ze zullen van afmeting wel kleiner zijn dan een urne voor de mens, als het gaat om een klein huisdier. Alles hangt af van welk dier er gecremeerd wordt en welke afmeting het dier kende. Hieruit zal men ook moeten rekening houden bij het uitkiezen van de urne.

Men heeft ook kleine urnen om te verdelen onder verschillende familieleden die samen een huisdier verloren. Zo heeft iedereen een deel van de as bij zich om te koesteren. Urnen kunnen beschilderingen, foto’s of andere afbeeldingen bevatten. Op die manier wordt ook de urne gepersonaliseerd.

 

De urne vullen met as

Het meest ideale om de urne te laten vullen is in het dierencrematorium zelf. Zij zijn de specialisten als het gaat over deze materie. Met het grootste respect zullen zij erop toezien dat de urne(n) gevuld geraken met de as van uw overleden huisdier. Het dierencrematorium is ook voorzien van urnen, zodat u daar zelf na de crematie of voor de crematie, een urne kan uitkiezen.

Back to top button