NieuwsUitvaart

Een Drive-Through funerarium is een nieuwe uitvaarttrend in Amerika

Hoewel het helemaal niet nieuw is, heeft een begrafenisondernemer in Memphis, Tennessee een ‘drive-through’ funerarium geopend.  Hij wou een breder pakket aan diensten aanbieden aan zijn klanten.  Waaronder ook dit nieuwe concept. Een overledene groeten vanuit het comfort van uw eigen wagen. 

Niet nieuw, wel simpel

Het concept niet nieuw, bestaat al jaren, maar is simpel: tijdens de normale bezoekuren kunnen vrienden en familie met hun auto tot bij een raam rijden. Achter dat raam ligt de overledene dan opgebaard. Uitbater Ryan Bernard stelt dat hij het de rouwende families zo gemakkelijker wil maken om met hun verlies om te gaan.  Tot drie minuten lang kan men de overledene in de kist, achter glas, begroeten.

Bendes

Oorspronkelijk werd de begroeting achter glas echter ingevoerd om rivaliserende bendes  in Amerika van elkaar gescheiden te houden, nadat zij zelfs in de funeraria hun strijd uitvochten. Voor gekende bendeleden is het sindsdien verplicht om hun overledene achter glas te begroeten.

Bernard is trouwens niet de eerste begrafenisondernemer die voor een drive-through funerarium gaat. Eerder opende ook al een begrafenisondernemer uit Michigan een drive-through.

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close