Funeraire producten

Funeraire producten en waarvoor ze gebruikt worden

funeraire productenFuneraire producten worden gebruikt over gans de uitvaartsector.

De uitvaartsector is verdeeld in verschillende takken. Deze takken zijn gemakkelijk te onderscheiden. Van begrafenisondernemers, toeleveranciers van goederen en diensten. Deze toeleveranciers leveren funeraire producten en diensten.

Van materiaal en instrumenten om thanatopraxie uit te voeren tot lijkwaden voor begrafenisondernemers. Ook alle materialen om een overledene op te baren en te vervoeren kunnen tot funeraire producten behoren. Zo heeft men bijvoorbeeld een brancard nodig om een lichaam snel en effici├źnt te kunnen vervoeren. Bij aankomst in het funerarium, gaat men over tot het opbaren en opmaken van de overledene. Cosmetica is ook een populair product bij de begrafenisondernemer.

Om een overledene voor een langere tijd te kunnen bewaren, volledig te ontsmetten en de natuurlijke huidskleur terug te geven, kan men overgaan tot thanatopraxie. Deze handeling noemt in de volksmond: balsemen. Toch is thanatopraxie niet ten volle te vergelijken met een typische balseming. Instrumenten voor thanatopraxie behoren zeker ook tot de funeraire producten.

Begrafenisondernemers zijn bezitters van funeraire producten.

De begrafenisondernemer is wellicht nog het meest in het bezit van funeraire producten. Daar het gamma van funeraire producten heel breed is. Zo beschikt de begrafenisondernemer ook over alle materiaal om een overledene op te baren. Instrumenten om de mond te sluiten, producten om de ogen te sluiten, handschoenen, ontsmettingsvloeistoffen en zoveel meer.

Ook om de uitvaart uit te voeren heeft de begrafenisondernemer funeraire producten. De lijkwagen bijvoorbeeld of urnen, lijkkisten, bloemenstaanders, een baar, asjuwelen enrouwbrieven. Al deze producten worden gebruikt in de funeraire wereld.

Lijkwaden worden dezer dagen ook vervaardigd in volledig afbreekbare materialen en voldoen daarmee aan de Vlaamse normen. Wanneer een overledene wordt overgebracht van de plaats van overlijden tot het funerarium wordt deze in een lijkwade geplaatst. De Vlaamse wetgeving laat toe dat een lijkwade of een lijkkist gecremeerd mogen worden wanneer deze voldoen aan de normen die duidelijk beschreven staan in het decreet op lijkbezorging.

Back to top button