BegraafplaatsenNieuws

Funeraire Wandeling in Blankenberge op zondag 28 mei

In Blankenberge is er een bijzondere wandeling te maken: de Funeraire Wandeling. Deze wandeling voert je langs verschillende historische begraafplaatsen en gedenkmonumenten in de stad. De tocht biedt niet alleen een mooi stukje geschiedenis, maar ook een inkijkje in het leven van de mensen die hier begraven liggen.

De Funeraire Wandeling start bij het kerkhof aan de Kerkstraat, waar je meteen al indrukwekkende grafmonumenten ziet staan. Hier liggen onder andere enkele bekende Blankenbergse families begraven. Vervolgens gaat de route verder naar het oude kerkhof aan de Weststraat, waar vele graven uit de 19e eeuw te vinden zijn.

Eén van de hoogtepunten van de wandeling is het oorlogsmonument op het Leopold III-plein. Dit monument herinnert aan alle slachtoffers die gevallen zijn tijdens beide wereldoorlogen. Naast dit monument vind je ook het graf van luitenant-generaal Van Reijen, die tijdens Wereldoorlog II omkwam in een concentratiekamp.

De Funeraire Wandeling leidt je verder langs het mooie stadhuis en door diverse straten en steegjes naar het oudste kerkhof van Blankenberge, dat dateert uit 1830. Hier vind je niet alleen prachtige grafmonumenten, maar ook enkele opvallende gedenktekens voor slachtoffers van rampen zoals scheepsrampen en stormvloeden.

De wandelroute eindigt bij de begraafplaats aan de Koning Albertlaan, waar je onder andere het graf van Willem Elsschot kunt vinden. Deze bekende Vlaamse schrijver bracht vele zomers in Blankenberge door en heeft hier dan ook een speciale band mee.

De Funeraire Wandeling is niet alleen een mooie manier om Blankenberge te ontdekken, maar ook om stil te staan bij de mensen die hier begraven liggen. Hun verhalen en levens zijn immers onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van deze prachtige badplaats.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button