ArchiefNieuws

Geen crematorium in Brasschaat

Geen crematorium in Brasschaat

Er komt dan toch geen crematorium in Brasschaat. Dat meldt ATV vandaag op hun website en in het avondnieuws. Een interview met de Brasschaatse burgemeester Dirk de Kort,moet duidelijk maken dat de locatie die gepland was, toch niet de voordelen heeft zoals eerder verteld werd. Ook al werden er duidelijke onderzoeken uitgevoerd waarin geschreven stond, dat de huidige geplande locatie geen extra hinder met zich mee zou brengen voor de omwonenden.

Geen meerwaarde voor Brasschaat, zo blijkt

In het videofragment van ATV spreekt de burgemeester over de uitvaartsector, die niet tevreden zou zijn met de komst van het nieuwe crematorium, het brengt oneerlijke concurrentie met zich mee. Een crematorium heeft aula’s, en de ondernemers uit de buurt hebben de laatste jaren fors ge├»nvesteerd in hun eigen aula. Het zou voor de begrafenisondernemers geen goede zaak zijn, om dan op enkele kilometers van hun eigen aula, nog een extra aula op te trekken in een gloednieuw crematorium.

Kleine begrafenisondernemers zonder aula, zijn de dupe

Echter, begrafenisondernemers van iets verder weg, die grote afstanden moeten afleggen om in crematie te voorzien, zijn nu de dupe van dit verhaal. Ook kleine begrafenisondernemers zonder aula, uit het noorden van Antwerpen, hadden een betere dienstverlening kunnen bieden aan hun rouwende families, met een aula in een crematorium dichterbij. Nu moet er gezocht worden naar een nieuwe locatie. Intercommunale IVCA schrikt van de reactie van het Brasschaatse bestuur, dat deze reeds ver gevorderde onderhandelingen, toch volledig stop gezet worden.

Beslissing van het gemeentebestuur deze week

De beslissing wordt de komende week op de Brasschaatse gemeenteraad voorgelegd. IVCA wacht deze zitting af, om concreet te vernemen dat het plan volledig van tafel wordt geveegd. Volgens de Burgemeester, is het toch al een uitgemaakte zaak, en komt het crematorium er niet. Enkele maanden geleden sprak de Burgemeester van Brasschaat nog in zeer positieve zin over het geplande crematorium, op ATV.

 

20/04/2012 – 21:00u

Share/Bookmark

┬ęUitvaartvlaanderen.be

Adres crematorium Brugge

De begrafenis of uitvaart

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button