BegraafplaatsenNieuws

Gemeente Vleteren krijgt prijs voor architectuur van de nieuwe begraafplaats

begraafplaats-oostvleterenWinVorm (West-Vlaanderen in Vorm) timmert reeds 15 jaar aan een West-Vlaams netwerk om deskundigheid rond ruimtelijke kwaliteit op te bouwen en verder te verspreiden. Vijf partners hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen: de provincie West-Vlaanderen, de intercommunales Leiedal en WVI, Team Vlaams Bouwmeester en de Vlaamse Landmaatschappij.
De voorbije jaren zag de WinVorm-website www.winvorm.be het licht en adviseerde de WinVorm Kwaliteitskamer in procedures en projecten. Met Oproep en Selectie WinVorm kregen de lokale besturen een handig werkinstrument om vlot kwalitatieve ontwerpers te selecteren. Maar bovenal waren en zijn er nog steeds 6 keer per jaar de WinVorm-lezingen.

De initiatiefnemers zetten op 24 november samen met alle sympathiserende besturen, deelnemers en gasten de aandacht voor ruimtelijke kwaliteit blijvend scherp voor de toekomst. Een reeks gastsprekers formuleerden op gevatte wijze hun visie over de toekomst.  Tegelijkertijd werd de eerste WinVorm-kaart voor West-Vlaanderen gepresenteerd. De digitale versie vindt u hier.  Een selectie van realisaties op het terrein laat hierbij zien dat de zorg voor ruimtelijke kwaliteit in West-Vlaanderen geen loze ambitie is.

Gemeente Vleteren werd door WinVorm gekozen als ‘goede opdrachtgever’ in het kader van 15 jaar WinVorm, met de vorm en bouw van de nieuwe begraafplaats van Oostvleteren.

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Close
Close