BasisinformatieNieuwsUitvaart

Goedkoop begrafenis regelen, wat kan extra kosten?

Als je goedkoop een begrafenis wil regelen, moet je toch rekening houden met een aantal extra factoren.  Elke begrafenisondernemer kan u goedkoop een begrafenis bezorgen.  Alles hangt af van wat u wil en wat u bestelt.

Extra onkosten kunnen kosten van gemeenten zijn.  Zo heb je kosten van gemeenten voor een concessie.  Een concessie kan je nemen op een graf, grafkelder, columbarium of urnenveld.

Deze kosten voor concessies lopen per gemeente hoog op.  Er zijn gemeenten die voor een columbariumconcessie van 25 jaar 150 euro vragen en er zijn er die voor hetzelfde 500 euro vragen.

U kan ook niet zomaar op eender welke begraafplaats een concessie nemen.  Vele gemeenten leggen voorwaarden op.  Zo moet je veelal ingeschreven zijn in de gemeente alwaar men begraven wil worden.

Of je moet er op minstens gewoond hebben voor een aantal jaren.  Er zijn dan gemeenten die alles toelaten, maar je moet er misschien inkomtaksen betalen.  Het zijn extra onkosten waarmee je rekening moet houden wanneer je heel goedkoop een begrafenis wil regelen.

Alsook, crematie is duurder dan begraven.  Het is een fabeltje dat crematie goedkoper is.  Want een crematie kost al snel 500 euro meer dan een klassieke teraardebestelling in een gewoon graf zonder concessie.

Elke begrafenisondernemer kan een goedkope begrafenis leveren.  Maar gemeenten verschillen in prijzen en voorwaarden.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button