NieuwsUitvaart

Het belang van een grafconcessie is van niet te onderschatten emotionele waarde

graf-met-groen1De vele emotionele reacties in media, op de geplaatste witte bordjes of stickers bij graven, vallen op.  Vele media schrijven over ‘schandalige’ ontruimingen die bepaalde gemeenten plannen.  Maar zo schandalig zijn deze ontruimingen niet.  Men past de wet toe.  Vaak gaat het om ontruimingen om plaats te maken.

Geconcedeerde en niet-geconcedeerde graven

Het is begrijpelijk dat er emotionele reacties komen op de gemeentelijke meldingen dat niet-geconcedeerde graven verdwijnen.  Veelal is de enige oplossing dan een ontgraving met herbegraving of crematie van de stoffelijke resten.  Herbegraving in een gekocht, geconcedeerd graf.  Dat kost natuurlijk geld.  Meer geld dan de kost van een concessie aankoop bij overlijden.

Concessies hebben voordelen, ook op emotioneel vlak

Daarom is het heel belangrijk dat men goed nadenkt over het al dan niet aanschaffen van een concessie.  Want het heeft vele voordelen.  Men kan samen rusten met meerdere personen.  De grafduur kan verlengd worden.  Op bepaalde begraafplaatsen ligt men op een mooiere plek als men kiest voor een concessie.

De kost van een concessie is veelal te verwaarlozen

Wanneer men de kost van een concessie deelt door het aantal jaren die de concessie zal tellen, is de kost echt te verwaarlozen.  Dan komt men na tien jaar niet voor voldongen feiten te staan, dat een graf eventueel verdwijnen zal omdat het graf een kosteloos graf betreft.

Een goede begrafenisondernemer legt het verschil goed uit

Een goede begrafenisondernemer legt het verschil tussen een kosteloos graf of een concessie goed uit.  Omdat de begrafenisondernemer ook weet hoe belangrijk een concessie kan zijn.  Soms zijn er nog jonge kinderen en als het graf dan verdwijnt na een grafduur van tien jaar, bij een kosteloos graf, kan dat pijnlijke gevolgen hebben. Indien men de stoffelijke resten wil behouden kan dit zowel emotioneel als financieel een onaangename zaak zijn.

Stoffelijke resten willen behouden brengt een nieuwe uitvaartfactuur met zich mee

Want de stoffelijke resten behouden na een grafduur van tien jaar in een kosteloze lijn, vraagt om een ontgraving.  Een ontgraving draagt al snel de kost van een nieuwe uitvaartfactuur.  Net daarom kan het belangrijk zijn goed na te denken over het al dan niet aan te schaffen van een concessie bij overlijden.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button