BegraafplaatsenNieuws

Informatieavond over herinrichting begraafplaats Wezel te Mol, op donderdag 7 oktober

Op donderdag 7 oktober organiseert het gemeentebestuur om 19.30 uur een informatieavond over de herinrichting van de begraafplaats in Wezel. De infoavond vindt plaats in de vrije basisschool in Wezel, Keiheuvelstraat 7A. Het gemeentebestuur verdeelt een bewonersbrief naar alle brievenbussen in Mol-Wezel en Balen-Wezel. Wil je aanwezig zijn? Registreer jezelf hier.

De begraafplaats is toe aan een grondige opfrisbeurt. Er dient ruimte gecreëerd te worden voor toekomstige uitbreidingen van urnenveld, columbarium, strooiweide en klassieke begravingen.

Gelijkaardig met wat enkele jaren geleden met de begraafplaats in Rauw is gebeurd, stelt het gemeentebestuur voor om de begraafplaats herin te richten. We voeren deze herinrichting uit met veel respect voor de nabestaanden en overledenen. Door het aanplanten van nieuw groen maken we de begraafplaats ook minder kil, koud en kaal in vergelijking met vandaag.

Waarom informatieavond?

Voor ontgravingen is een strikte wettelijke procedure voorzien, nabestaanden krijgen zo de kans op inspraak. Tijdens de informatieavond lichten we deze procedure gedetailleerd toe.

Daarnaast laten we onze inwoners uiteraard kennis maken met de plannen die we hebben met de begraafplaats.

Voor wie informatieavond?

Alle nabestaanden en inwoners van Wezel zijn welkom.

We benadrukken dat het voorstel voor de ontgravingen alleen geldt voor de graven ouder dan 30 jaar op het oude gedeelte.
Voor sommige graven tussen de 10 en 30 jaar stellen we een verplaatsing voor om deze te groeperen.
Graven jonger dan tien jaar, kindergraven, het erepark van oud-strijders, het urnenveld en het columbarium blijven onaangeroerd.
Graven die op de planning staan om verplaatst of verwijderd te worden, worden aangeduid met een waarschuwingsbordje op de begraafplaats. Nabestaanden hebben een jaar de tijd om eventueel bezwaar in te dienen.

Algemene heraanleg

Verharde paden, nieuwe zitbanken, extra parkeerplaatsen – ook voor personen met een beperking – moeten het bezoekerscomfort verbeteren. Daarnaast onderzoeken we momenteel de stabiliteit van de omringende muur. Mogelijk ondergaat ook deze een renovatie.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be – Foto: gemeente Mol.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button