Nieuws

Janimalia, eerste uitvaartbegeleider voor dieren in Vlaanderen

Janimalia, eerste uitvaartbegeleider voor dieren in Vlaanderen

Omdat ook het rouwen om een dier deel uitmaakt van het leven.

HOBOKEN 4 oktober – Wie van een dier houdt, wordt op een dag onvermijdelijk met afscheid nemen geconfronteerd. Terwijl er voor de uitvaart van een mens vele opties zijn, staat een diereneigenaar vaak alleen met zijn verdriet. Janimalia brengt daar verandering in. Niet toevallig op werelddierendag lanceert Jan Gielis zijn uitvaartbegeleiding voor gezelschapsdieren, als eerste in Vlaanderen.

Omdat ook het rouwen om een dier deel uitmaakt van het leven.
Steeds vaker neemt een dier een belangrijke plaats in binnen het gezin. Wanneer een gezelschapsdier een lange tijd deel uitmaakt van je leven, betekent ook het wegvallen van die trouwe vriend vaak het begin van een echt rouwproces. Een waardig afscheid in intieme of iets bredere kring maakt dat verdriet soms net iets draaglijker.

Als 6e generatie begrafenisondernemer weet Jan Gielis als geen ander hoe belangrijk de uitvaart van een geliefde is voor nabestaanden. Nu de familiezaak wordt verdergezet door zijn broer, maakt Jan met een gerust hart de zijsprong naar Janimalia. “Toen mijn eigen hond gestorven is, heb ik een volwaardige afscheidsdienst gehouden als laatste eerbetoon. Ik heb ook een tastbare herinnering aan hem, met het gedachtenisprentje en een knuffelurne. Steeds meer mensen wezen me erop dat afscheid kunnen nemen van hun dier voor hen een onmisbare schakel is in het verwerken van hun verdriet. Ik wil hen daarin bijstaan.”

Janimalia, ceremonie en meer

De mogelijkheid om een dier te laten cremeren bestaat al langer. Janimalia betekent een aanvulling op de diensten van de bestaande dierencrematoria. De uitvaartbegeleider biedt namelijk de kans om onder professionele begeleiding met vrienden en familie afscheid te nemen tijdens een persoonlijke afscheidsmoment.
Dat afscheidsmoment krijgt in de context van Janimalia een nieuwe invulling. Janimalia biedt dan ook een waaier aan mogelijkheden, steeds afgestemd op de wensen van de achterblijvers.

Een plechtig afscheid met een persoonlijke montage van beelden en muziek is een basis, maar kan net zo goed een stevige boswandeling worden naar de lievelingsplek van de overleden metgezel, of een intieme lezing van afscheidsteksten in de tuin.
Ter nagedachtenis biedt Janimalia de mogelijkheid om een kleine oplage aan rouwprentjes/gedachteniskaartjes te laten drukken met een mooie foto en een persoonlijke tekst. Ook een assortiment aan urnen en askokertjes of -juwelen wil de achterblijver de kans bieden zijn gezelschapsdier steeds dicht in de buurt te houden.

Op 4 oktober wordt Janimalia plechtig gelanceerd als eerste dierenuitvaartbegeleider in Vlaanderen. Met al uw vragen kan u steeds terecht bij Jan Gielis op … of info@janimalia.be.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button