Nieuws

Kerk in Baal investeert in videoinstallatie voor uitvaarten

Kerk in Baal investeert in videoinstallatie voor uitvaarten

De kerk van Baal wil de uitvaartsector volgen en zo  interessanter zijn voor uitvaartplechtigheden.  Veel aula’s van begrafenisondernemers hebben videoinstallaties om beelden en foto’s van de overledene te kunnen tonen tijdens plechtigheden.

Daarom installeerde de kerkfabriek twee grote ledschermen waarop tijdens begrafenissen foto’s maar ook videobeelden van de overledene kunnen worden getoond.  “Een evolutie die niet meer te stoppen is”, beseft ook Paul Van Roosendael, voorzitter van de Kerkfabriek.

Uitgebreide fotoreportages met muziek

“Maar we gaan trachten zoveel mogelijk op de hedendaagse vragen van families in te spelen, iets waar de crematoria en uitvaartaula’s ons al in voorgingen. Nu de Kerk de traditionele begrafenissen aan het afschaffen is, staat de overledene in de hedendaagse ‘gebedsvieringen’ zonder pastoor immers almaar meer centraal – met ook meer en meer uitgebreide fotoreportages. De vraag een huurscherm op te stellen werd dan ook al gesteld. Zelf ga ik ook liever naar een dienst die een beetje met beeld en muziek wordt opgeluisterd. Zeker voor mensen die je als aanwezige misschien maar oppervlakkig hebt gekend, schept het toch meteen een zeker beeld”, meent de voorzitter.

Gedaan met haperende cd-spelers

Ook de geluidsinstallatie werd in één moeite aan de hedendaagse noden aangepast, met onder meer ook nieuwe luidsprekers. “De tijd van de haperende cd-speler is hier passé. De mensen brengen tegenwoordig hun favoriete muziek toch op usb-stick mee.  Alles kan plug- en play worden aangesloten op het nieuwe systeem”

Naast het gebruik tijdens begrafenissen zullen de schermen ook gebruikt kunnen worden bij andere evenementen in de kerk zoals huwelijken of communies.

bron en citaten: hln.be

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close