Archief

Kerkhof Berendrecht krijgt urnenbos

Kerkhof Berendrecht krijgt urnenbos

Het kerkhof van Berendrecht wordt binnenkort voorzien van een urnenbos

biologische urneOp het kerkhof van Berendrecht wil eind volgend jaar het districtsbestuur een urnenbos laten aanleggen. Daar zouden composteerbare asurnen worden begraven op een diepte van 50 tot 75 centimeter.

In Antwerpen is het Schoonselhof ook al voorzien van een urnenbos, nu wordt het Berendrechtse kerkhof ook voorzien van een urnenbos. ‘Beeldhouwer François Vannietvelt kreeg de opdracht een zinvol kunstwerk te maken dat op de rand van het bos zal staan’, zegt schepen van Cultuur Rudi Sempels (N-VA). Het idee om in het Polderdistrict een urnenbos aan te leggen, komt van districtsschepen Marcel Bartholomeeussen (SP.a) die onmiddellijk steun vond bij zijn collega.

‘Op de begraafplaats van Berendrecht hebben we de mogelijkheid om langs de kant van de kerkhofmuur een open strook met grote bomen aan te leggen’, zegt Bartholomeeussen. ‘Het urnenbos moet ongerept blijven, dus zullen er geen ornamenten, zerken of bloemstukken geplaatst mogen worden. De bloemstukken van de plechtigheid worden aan de rand van het bos gelegd en verwijderd na twee weken.’

5/9/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: nieuwsblad.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button