BegraafplaatsenNieuws

Laarne investeert 1 miljoen euro in opwaardering van begraafplaatsen

De werken zullen de komende tien jaar worden uitgevoerd

Laarne investeert 1 miljoen euro in opwaardering van begraafplaatsen

Een forse investering van 1 miljoen euro gaat de gemeente Laarne investeren in de begraafplaatsen.  Dit zal zich spreiden over de komende tien jaar.  De eerste investering van zo’n 500.000 euro werd onlangs tijdens de gemeenteraad goedgekeurd.  Het gaat niet enkel om werken, maar ook om de aankoop van een perceel en bos dat naast het kerkhof van Laarne gelegen is.

De herinrichting van de begraafplaatsen start met de verplaatsing van de asverspreidingsweide naar het pas aangekocht perceel en bos naast de begraafplaats van Laarne. In het bos zal ook een urnenveld voor biologisch afbreekbare grafurnen worden ingericht.

Ook in Kalken starten de werken achteraan de begraafplaats. De verwaarloosde struiken onder een monumentaal kruis, worden er weggenomen. “Daar gaan we een afscheidsruimte bouwen voor plechtigheden op het kerkhof”, zegt schepen Filip De Landtsheer in HLN. “We proberen dit zo sereen mogelijk te doen. Op sommige werkdagen zullen de kerkhoven voor enkele dagen gesloten blijven. Ook alle paden worden vernieuwd.”

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button