BegraafplaatsenNieuws

Lille gaat 200 extra plaatsen voorzien op het urnenveld

De begraafplaats in het centrum van Lille heeft al enige tijd geen ruimte meer. De gemeente is van plan om de begraafplaats anders in te richten om meer ruimte te creëren. Er zullen tweehonderd extra plaatsen worden gemaakt op het urnenveld.  De werken starten binnenkort in juni.

De strooiweide wordt verplaatst naar een andere locatie, samen met de graszoden en de gedenkzuil. De columbariummuur zal ook worden verplaatst. Bovendien komt er een nieuw afscheidsgebouw bij de hoofdingang, met een overdekte afscheidsplaats. De begraafplaats zal groener en beter toegankelijk worden gemaakt door extra paden aan te leggen die onderhoudsvriendelijker en beter beloopbaar zijn, en door vernieuwing van de hoofdpaden.

Er zullen ook meer beplanting en zitbanken op het kerkhof komen, evenals een uitleensysteem voor gieters bij de waterpunten en een nieuw monument voor oud-strijders uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Om plaats te maken voor het nieuwe groen moeten eigen aanplantingen en verhardingen rondom graven worden verwijderd. Familieleden kunnen dit zelf doen vóór juni als ze dat willen.

Als alles volgens plan verloopt, zullen alle werkzaamheden eind 2023 afgerond zijn. De begraafplaats blijft toegankelijk via de zij-ingang van het woonzorgcentrum Lindelo, maar kan af en toe om veiligheidsredenen gesloten zijn.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button