BegraafplaatsenNieuwsOverlijden huisdier

Man koopt bos om dierenbegraafplaats in te richten

Jacky Comhair (86), een man uit Hoeselt, is zulke grote dierenliefhebber dat hij een bos kocht om omwonenden gratis hun huisdier te laten begraven.  Onwetend dat de man hiervoor een milieuvergunning nodig heeft, heeft de gemeente hem op de wetgeving gewezen.  De handelde met goede bedoelingen en zal door de gemeente geholpen worden om de dierenbegraafplaats wettelijk in orde te krijgen.

Het dierenkerkhof is een succes.  Op een open plek liggen al 50 honden en 10 katten te rusten. “Hun baasjes moeten mij geen toestemming vragen. Ze mogen zelf hun dieren begraven en moeten ook niks betalen. Ik vind gewoon dat dieren verdienen om een fatsoenlijke laatste rustplaats te krijgen. Daarom maak ik ook zelf een ijzeren of houten kruisje, met de naam van de hond of kat die overleden is”, vertelt Jacky in verschillende media.

Volgens de wetgeving mag een overleden huisdier die meer dan 10kg weegt, niet zomaar begraven worden.  De meeste gezinnen laten hun huisdier vandaag cremeren, om de as mee naar huis te kunnen nemen.  Jacky zelf zou ook op de plek tussen de dode dieren begraven willen worden, volgens de huidige wetgeving is dat niet mogelijk, omdat het privé terrein is.  De vraag is of de milieuvergunning er zal komen.

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button