Archief

Oude kerkhof in Mol verdwijnt grotendeels

Oude kerkhof in Mol verdwijnt grotendeels

fotoMol – In het centrum van Mol wordt het oude kerkhof, dat al jaren niet meer in gebruik is, omgevormd tot een groen parkje waar mensen tot rust kunnen komen. De oude begraafplaats van Mol-centrum ligt tussen de Asstraat en de Collegestraat.

De gemeente wil nu het gebied van zo’n 100are opwaarderen tot waardevolle publieke ruimte. ‘We willen de site omvormen tot een open groene ruimte waar je kunt wandelen en tot rust kunt komen. Daarbij houden we wel rekening met het verleden’, zegt schepen van Begraafplaatsen Luc Vancraenendonck.

Het gemeentebestuur is al enkele jaren bezig met de herinrichting van de oude begraafplaats. Het dossier werd heel voorzichtig aangepakt wegens het gevoelige karakter. ‘We hebben bij elke stap rekening gehouden met de nabestaanden. Daarnaast is er een strikte regeling voor de verwijdering of de verplaatsing van de graven’, zegt de schepen.

Van de ruim negenhonderd graven zal het grootste deel verdwijnen. Een tachtigtal graven zullen behouden worden op vraag van de nabestaanden. Zestig andere graven blijven omwille van hun cultuurhistorische waarde. De namen van de overledenen van wie het graf verdwijnt, komen terecht op een herdenkingsmuur.

De werkzaamheden gaan waarschijnlijk van start in het najaar van 2010. ‘In de Collegestraat maken we een brede centrale toegang. Ook in de Asstraat komt een ingang. Dat moet het park toegankelijker maken voor de buurt’, zegt Vancraenendonck.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

 

©Uitvaartvlaanderen.be

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button