BegraafplaatsenNieuws

Natuurlijker beheer van de begraafplaats te Schoten

begraafplaats-schotenDe gemeente Schoten gaat werk maken van een natuurlijker beheer van de begraafplaats.  De schepen van Leefmilieu Erik Block (CD&V) vertelt dat dit geleidelijk zal gebeuren en met veel respect voor de overledenen en hun nabestaanden. Dit meldt gva.be op de website.

“De gemeente is echt niet van plan om de begraafplaats te ontmantelen en er een bos van te maken”, zegt Erik Block. “Maar de grote en heel centraal gelegen oppervlakte kan wel evolueren naar een groene oase. Het bezoek aan een overleden dierbare kan straks verlopen in een parkachtige en rustgevende omgeving.”  De huidige begraafplaats zal geleidelijk aan een groen karakter krijgen.  Waarbij er plaats is om tot rust te komen.  Er zullen ook culturele aspecten aan bod komen, op een subtiele manier.  Maar rust en groen blijft het belangrijkste, met respect voor de overledenen.

Toegankelijker

“Het klassieke kerkhof van weleer wordt heel geleidelijk een begraafpark, waar ook de wandelaar of buurtbewoner in alle sereniteit zal kunnen verpozen, studeren en wandelen. De begraafplaats wordt zo weer dichter bij de bevolking gebracht”, zegt schepen Erik Block.  De gemeente neemt bewust voldoende tijd om deze maatregelen uit te voeren. Zo blijft de impact op het terrein telkens beperkt en kunnen Schotenaren zonder enige beperking steeds terecht bij het graf of urne van hun dierbaren.

bron: gva.be en eigen redactie

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button