AdverteerderBedrijvengids

‘Wat ik nog zeggen wou’

'Wat ik nog zeggen wou' schrijft geestelijke nalatenschappen voor wie door hoge ouderdom of ziekte niet lang meer te leven heeft.

Wat ik nog zeggen wou schrijft geestelijke nalatenschappen voor wie niet lang meer te leven heeft. Ik interview mensen over hun inzichten, keerpunten, houvasten en bijzondere herinneringen. Ook de dood komt ter sprake: hoe zien ze hun afscheid, zijn ze bang om te sterven, hoe willen ze herinnerd worden? Door taal te zoeken verliest hun pijn immers aan kracht.

Hun diepste kern krijgt vorm in een boek met foto’s. Dat kan dienen om nog voor hun overlijden in gesprek te gaan met wie hen lief is en is voor de nabestaanden een tastbare herinnering. Uit onderzoek blijkt dat het essentieel is dat stervenden expliciet verwoorden dat ze iemand graag zien, omdat nabestaanden anders op hun manier interpreteren wat niet werd uitgesproken. Zo’n boek komt niet alleen de verbondenheid met hun omgeving ten goede, maar ook die met zichzelf. Want door achterom te kijken en te focussen op het positieve dat ze in de wereld zetten, accepteren ze makkelijker hun einde en gaan ze met een beter gevoel dood.

 

INFORMATIE:

ADRES

Parelhoenstraat 56
B 9000
Gent
TELEFOON
+32 494 99 44 51

WEBSITE
Bekijk website

E-MAIL

Stuur e-mail

ADVERTENTIE RUBRIEK

Levensverhalen

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button