Archief

Onenigheid bij vooraf plannen van een uitvaart

Onenigheid bij vooraf plannen van een uitvaart

Wat als er onenigheid is bij het vooraf plannen van de eigen uitvaart, binnen een gezin?

vooraf plannen uitvaartEr kan altijd onenigheid bestaan met betrekking tot de keuze van de uitvaart, binnen een gezin. We geven een voorbeeld: man en vrouw plannen een eigen uitvaart, maar men wil niet dat de partner begraven of gecremeerd zal worden.

Wat doe je dan?

Eerst en vooral moet iedereen voor zichzelf klaar en duidelijk stellen wat de eigen wens inhoudt. Daarna kan men bespreken wat eventueel een alternatief kan zijn. Bijvoorbeeld, iemand wil niet begraven worden maar wel in een gezamenlijk graf begraven worden, in volle grond. Dat kan. De vrouw kan haar urne bij de grafkist van haar man samen laten begraven.

De eigen wil kan men snel en eenvoudig laten opmaken bij de gemeentelijke diensten alwaar men ingeschreven is. Dit noemt men de wilsbeschikking. Hierop kan men duidelijk kosteloos laten opmaken dat men begraven of gecremeerd wil worden en of het al dan niet een kerkelijke of burgerlijke uitvaart verkiest. Deze wens moet gerespecteerd worden bij overlijden.

Voorafregeling bij uw begrafenisondernemer

Een andere vorm van een wilsbeschikking is een voorafregeling laten opmaken bij uw begrafenisondernemer. U maakt een afspraak met uw begrafenisondernemer en u kan bij hem alle informatie krijgen met betrekking tot de uitvaart. Pas wanneer de volledige uitvaart in detail besproken werd, kan men uw een gedetailleerde offerte geven. Losse prijzen, zijn te vermijden. U

Na het opmaken van een gedetailleerde voorafregeling kan men al dan niet overgaan tot het afsluiten van een uitvaartverzekering. Deze bestaat in verschillende vormen, maar een verzekering die het kapitaal dekt, vandaag, is aan te raden. Zo komen uw nabestaanden niet voor verrassingen te staan, bij overlijden.

Opgelet, u beschikt niet over een verzekering beschikt die een bedrag zal uitkeren wanneer u komt te overlijden? Dan bent u weinig met een extra uitvaartverzekering.

13/08/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Close
Close