Nieuws

Ongenoegen over niet onderhouden begraafplaatsen

De gemeenten en steden hebben moeite met het onderhoud van de begraafplaatsen.  Dat kan men afleiden uit verschillende berichten in de media over slecht onderhouden begraafplaatsen.  Vandaag mag men geen pesticiden meer gebruiken op openbare domeinen, zo ook niet meer op de begraafplaatsen.

Het graf zelf is verantwoordelijkheid van de nabestaanden, maar de paden en achter de graven is de verantwoordelijkheid van de gemeente of stad.  Het is niet altijd evident om een begraafplaats onkruidvrij te houden.  Zeker wanneer warme en vochtige periodes elkaar afwisselen.  Dan schiet onkruid en gewassen pijlsnel uit de grond.

Zo ook in Rumst, waarbij gemeenteraadslid Francy Van der Wildt (sp.a) interpelleerde tijdens het schepencollege over de slechte staat van de kerkhoven. Bevoegd schepen Geert Antonio (N-VA) zegt het probleem te moeten aanvaarden.

“Bij een recente uitvaartplechtigheid kon ik samen met de andere aanwezigen vaststellen dat de begraafplaats in de Kerkhofstraat er erg onverzorgd bij ligt. Er staat onkruid op de paden en tussen de graven, de hagen rond de strooiweide zijn niet gesnoeid, het gras in de perken staat veel te lang”, somt Francy Van der Wildt (sp.a/Groen) op. “Vorig jaar hebben we een gelijkaardige situatie gemeld, maar dan op de begraafplaats in Terhagen. Toen werd ons beloofd dat er een oplossing zou gezocht worden. We zijn nu een jaar verder en het is duidelijk dat die nog niet gevonden is. Een begraafplaats moet een plek van rust en sereniteit zijn, een mooie omgeving om afscheid te nemen. Nu zorgen onze drie begraafplaatsen bij de bezoekers eerder voor ergernis.”

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button