Nieuws

Open Wervendag in Oostende: kijkje nemen in de bouw van het nieuwe crematorium

In Zandvoorde, een deelgemeente van Oostende, was de Open Wervendag een succes.  Daar kon men midden in het groen gaan kijken naar de bouw van het nieuwe crematorium van Oostende.  Dit op de site van de oude steenbakkerij wordt het nieuwe crematorium opgetrokken.

In Oostende is het nieuwe crematorium gebouwd in het Polderbos. Hier investeren Oostende, Bredene, Middelkerke en Oudenburg in het crematorium. Het Polderbos staat nog volop in de stijgers, maar de bezoekers zijn nu al onder de indruk van de architectuur die sereniteit uitstraalt. Het hele project zou klaar moeten zijn tegen 2020.

Ook de architectuur van het nieuwe crematorium mag gezien worden.  De architectuur van onze crematoria in België worden wereldwijd gevierd.  Zo wijden vele websites en vakbladen rond architectuur veel aandacht aan onze crematoria.

Oostende mag dan ook fier zijn op het nieuwe crematorium dat van ontwerp rust en sereniteit uitstraalt.  Daarnaast wordt de warmte die de ovens creëren, gebruikt om het gebouw te verwarmen.  Zo recupereert men veel warmte en is het gebouw energiezuinig.

Bekijk de beelden op de lokale West-Vlaamse tv-zender.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button