Archief

Open VLD pleit voor privé crematoria

Open VLD pleit voor privé crematoria

Open VLD pleit voor privé crematoria voor begrafenisondernemers

crematoria_in_privéhandenOpen VLD pleit voor privé crematoria. Op de website van Open Vld vind je een pleidooi terug van Vlaams parlementslid Vera Van der Borght voor het oprichten van privé crematoria. Het kan niet langer dat mensen een halve provincie moeten doorkruisen voor ze aan een crematorium geraken. Daarom pleit Open VLD voor privé crematoria.

Door de lange wachttijden en het tekort aan crematoria wil Vera Van der Borght dat crematoria dichter bij huis gebouwd kunnen worden. Door bijvoorbeeld begrafenisondernemers de handen in elkaar laten slaan om samen een crematorium te bouwen.

Uiteraard moet de regering hiervoor strenge voorwaarden in voorzien en strenge controles uitvoeren. Op dit moment zijn de meeste crematoria in België in handen van intercommunale samenwerkingen. Zo wil ze ook de kost voor de gemeenschap, dat belast is met de bouw van crematoria, doen dalen en de bouw ervan uitgeven aan de privésector.

Open Vld dient over de problematiek een voorstel van decreet en een voorstel van resolutie in. “Ik hoop op een sereen en inhoudelijk debat. Het belangrijkste is dat mensen die een afscheid moeten nemen van een dierbare dat in de best mogelijke omstandigheden kunnen doen.” klinkt het.

Share/Bookmark

Overname van tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close