Archief

Openen van een grafzerk, waarom?

Openen van een grafzerk, waarom?

Het openen van een grafzerk, waarom gebeurt dit?

grafzerk openenHet openen van een grafzerk is van toepassing bij een begrafenis of bijzetting van een grafkist of urne. Een grafzerk wordt geopend wanneer er een begrafenis zal plaatsvinden. Onder de grafzerk kan al dan niet een grafkelder geplaatst zijn. Veelal is er enkel aarde onder een grafzerk, waarin men de grafkist zal begraven.

Onder de grafzerk kan ook een grafkelder geplaatst zijn. Deze grafkelder kan vooraan of bovenaan geopend worden. Dit naargelang welk type er geplaatst werd. Wanneer een grafkelder bovenaan geopend dient te worden, is een volledige verwijdering van de grafzerk van toepassing. De grafkist wordt dan langs de bovenkant in de grafkelder geplaatst.

Indien een grafkelder vooraan geopend kan worden, is het niet nodig de grafzerk van het graf te verwijderen. Men maakt voor de grafkelder een opening om de grafkist in de grafkelder te schuiven of bijzetten. Het is dus belangrijk te weten hoe een grafkelder eventueel geopend kan worden wanneer deze wordt aangekocht, al dan niet door de gemeente of stad.

Wanneer u niet weet of de grafkelder bovenaan geopend moet worden of vooraan, vraag dit aan uw begrafenisondernemer. Hij brengt de juiste mensen op de hoogte voor het openen van de grafkelder. Zo kan men te weten komen hoe een grafkelder geopend dient te worden.

Het openen en sluiten van een grafzerk kan een aanzienlijke kost met zich meebrengen

Wanneer er enkel aarde onder de grafzerk zit, wordt de grafzerk geopend voor een bijbegraving. Het openen en sluiten van een grafzerk voor een bijzetting of begraving kan een aanzienlijk bedrag van de volledige uitvaartkost omvatten. Naargelang de regio waarin men woont, kost een opening of sluiting van een grafzerk al snel 1.000 euro. Deze kost omvat veelal niet het bijplaatsen van eventuele data en namen op de terug te plaatsen grafzerk.

Uiteraard spreken we hier over een algemene prijs voor het openen of sluiten van een grafzerk. Het is dus best mogelijk dat men dit goedkoper kan laten doen, evenals men nog meer kan betalen. Veelal maakt de plaatser of verkoper van de grafzerk, de grafzerk terug open. Wat zoveel wil zeggen dat het bedrijf dat de grafzerk verkocht, de grafzerk ook open maakt wanneer het nodig is.

Toch is niemand verplicht hetzelfde bedrijf te nemen dat de grafzerk leverde, om de grafzerk te openen.

27/12/2012

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button