Archief

Overledene doet bekentenissen in doodsbrief

Overledene doet bekentenissen in doodsbrief

Een overledene doet opmerkelijke bekentenissen in een zelf opgemaakte doodsbrief

overledene doet bekentenissen rouwbriefOverledene doet bekentenissen in zijn eigen doodsbrief. Een Amerikaanse man heeft zijn familie en vrienden erg verrast door enkele opvallende bekentenissen op te nemen in zijn zelf geschreven doodsbrief.

Val Patterson uit Salt Lake City, stierf recentelijk aan keelkanker. Hij uitte in de tekst zijn liefde voor zijn vrouw en prees de goede tijden die hij tijdens zijn jeugd in zijn staat Utah beleefde. Maar er waren ook enkele opvallende stukken in zijn eigen doodsbrief te lezen.

Zo is er een stuk over een gestolen kluis en een nooit ontvangen diploma bijvoorbeeld. “Eigenlijk ben IK de man die de kluis van de Motor View Drive Inn ontvreemdde in juni 1971. Ik had dit niet hoeven te verklappen, maar ik wou het van mijn hart hebben.”

“Ik ben ook geen PhD. In feite ging ik mijn collegegeld betalen en het meisje dat er werkte stopte het ontvangstbewijs tussen de verkeerde stapel. Twee weken later viel er een PhD-diploma in de bus”, bekent Patterson. “Ik ben zelfs nooit afgestudeerd. Meer zelfs, ik heb nooit de moeite gedaan om op te zoeken wat de letters PhD betekenen (Doctor of Philosophy, red.).”

Liefde voor zijn opmerkelijke vrouw

Patterson, die 59 jaar werd, beschreef zichzelf nog als een “artiest, uitvinder, zakenman, schunnige komiek, echtgenoot, broer, zoon, kattenliefhebber en cynicus”.

“Het was een eer voor me om bevriend te zijn met enkele geweldige mensen. Ik dank jullie. Ik heb veel plezier gehad in het leven, spelend met mijn hond, mijn katten en mijn papegaai. Maar het belangrijkste is mijn langdurige liefde en vriendschap met mijn opmerkelijke vrouw, mijn geliefde Mary Jane. Ik hield meer van haar dan ik onder woorden kan brengen.”

Patterson had nog één tip voor de nabestaanden: “Als je voor eeuwig wil leven, stop dan niet met ademen, zoals ik deed”.

Het volledige overlijdensbericht kan u hier lezen.

20/07/2012 – bron: vandaag.be & legacy.com

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close