Nieuws

Overlijdens en ziekte door luchtvervuiling in Europa

luchtvervuiling-overlijdens-europaIn Europa hebben we te maken met felle luchtvervuiling.  Daardoor zijn er meer overlijdens en ziekte onder de burgers.  Luchtvervuiling kost Europa jaarlijks 1500 miljard euro door vroegtijdige overlijdens en ziekte. Dat is bijna een tiende van het bruto binnenlands product van de Europese Unie.

Europa kampt met meer dan 90 procent van de burgers die blootgesteld wordt aan luchtvervuiling boven de normen die de Wereldgezondheidsorganisatie veilig acht. Enkel in 2012 alleen al, leidde die blootstelling tot 482.000 vroegtijdige overlijdens door hart-, vaat- en longziekten.

‘De strijd tegen de gezondheidseffecten van luchtvervuiling brengt winst op’, zegt Zsuzsanne Jakab, hij is regionaal directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie. ‘Deze cijfers vormen voor regeringen een dringende drijfveer om actie te ondernemen. Als verschillende sectoren het hierover eens worden, redden we niet alleen meer levens maar leveren de resultaten ook enorme hoeveelheden geld op’, klinkt het.

Citaten: destandaard.be – Foto: Wikipedia.com

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button