Rouwcentrum

Een rouwcentrum, een plaats om afscheid te nemen van een dierbare

rouwcentrumHet rouwcentrum van de begrafenisondernemer is een plaats waar een men een overledene kan groeten. Een rouwcentrum kan groetkamers, opbaarruimten, een aula, burelen, garages of een koffieruimte bevatten. Niet elke begrafenisondernemer heeft een rouwcentrum waar ook een aula of koffieruimte aan verbonden is. Sommigen noemen een rouwcentrum, funerarium of zelfs mortuarium, al betekenen deze benamingen niet exact hetzelfde.

Naast een plaats om afscheid te nemen, kan een rouwcentrum ook plaats bieden aan één of meerdere lijkwagens en/of materiaalwagens. Zo vormt een rouwcentrum een zeer compacte en efficiënte plaats om afscheid te nemen van uw dierbare. De begrafenisondernemer heeft vaak ook een ruimte om begrafenissen te regelen. Zo kan een familie die met een overlijden te maken heeft, bij hem langskomen om in het rouwcentrum de begrafenis van a tot z te regelen.

Alles onder één dak, het rouwcentrum

Het is belangrijk dat een begrafenisondernemer alles onder één dak heeft. Zo kan hij de familieleden, zijn klanten, het beste bijstaan met al hun vragen. Hij kan de overledene overbrengen naar het rouwcentrum, de overledene opbaren en de familie laten groeten onder één dak. Indien gewenst kan de familie de volledige begrafenis regelen. Het gebeurt dat de begrafenisondernemer de rouwbrieven zelf drukt én meteen aan de nabestaanden kan meegeven.

Snel en efficiënt werken is van belang voor de begrafenisondernemer. Zeker in deze maatschappij waar alles snel moet gaan. Nabestaanden willen snel de begrafenis regelen, de rouwbrieven verdelen en iedereen van het overlijden op de hoogte stellen. In een rouwcentrum kan de begrafenisondernemer u goed bijstaan.

Back to top button