Rouwregister of condoleanceboek

Rouwregister of condoleanceboek

Een manier om uw medeleven te betuigen aan de familie van de overledene

condoleance-rouwregisterEen rouwregister of condoleanceboek wordt vooral gebruikt om betuigingen van rouw in te laten schrijven.Wanneer u naar het funerarium van de begrafenisondernemer komt kan het zijn dat u de mogelijkheid krijgt om uw medeleven te betuigen in een rouwregister. Een ander woord voor een rouwregister is het concoleanceboek.

Hierin kan u uw rouwbeklag kwijt ten opzichte van de rouwende nabestaanden. Het is vaak de keuze van de familie om een rouwregister aan te leggen ofwel tijdens de begroeting ofwel voor of na de uitvaart.

 

Troostende woorden bij afscheid nemen

Een rouwregister is eigenlijk een manier om steun te betuigen met troostende woorden in moeilijke dagen, wanneer het leven het hardst toeslaat voor vele mensen. Bij uw troostende woorden krijgt u ook de mogelijkheid om uw naam en adres achter te laten. Zo heeft de rouwende familie na de uitvaart de mogelijkheid om u een bedanking toe te sturen. Na afloop van de uitvaart krijgt de familie dit rouwregister of condoleanceboek mee.

Grote namen of gebeurtenissen, een rouwregister

Het gebeurt vaak dat wanneer een belangrijk persoon overlijdt, dat de gemeente alwaar deze persoon woonde, een rouwregister legt. Vaak gebeurt dit dan ook in het gemeentehuis waar alle burgers de mogelijkheid hebben om hun woorden van troost neer te pennen. Niet alleen bij grote namen die overlijden, wanneer er een grote ramp heeft plaatsgevonden, hebben de getroffen gemeenten ook de gewoonte om een rouwregister aan te leggen. Meestal gebeurt dit wanneer er meerdere levens gelaten worden bij bepaalde gebeurtenissen.

Back to top button