BegraafplaatsenNieuws

Saneringswerken van de begraafplaats in Staden gestart

begraafplaats-stadenDeze week gingen de saneringswerken op de begraafplaats van Staden van start. De saneringswerken zijn gestart om op de begraafplaats meer ruimte vrij te maken.  Daardoor zou tegemoet gekomen worden aan de groeiende vraag naar nieuwe graven binnen de bestaande begraafplaats.

Toegankelijkheid

De begraafplaats zal door de werkzaamheden voor het publiek dagelijks afgesloten zijn van 7 tot 18 uur. Buiten die uren en in het weekend blijft de begraafplaats wel toegankelijk. Vermoedelijk zullen de saneringswerken half september afgerond zijn. De begraafplaats zal volgens de wettelijke voorzieningen afgesloten worden voor kijklustigen en bezoekers, zodat werken ongestoord kunnen plaatsvinden.

Wat na september?

In een volgende fase van project ‘Maxigreen’, waar de saneringswerken een onderdeel van uitmaken, wordt een nieuwe toegangsweg en afscheidsruimte op de begraafplaats van Staden voorzien. Het doel van het totaalproject is een nieuwe toegang te creëren met meer ruimtelijke kwaliteit. De komende jaren investeert het gemeentebestuur verder in project ‘Maxigreen’.

Meer informatie

Wie meer informatie wenst te bekomen, kan terecht bij het gemeentebesuur, sector Wonen & Omgeving en vragen naar dhr. Jeroen Vermeersch. Telefonisch is hij te bereiken op 051 70 82 01, per mail via ruimte@staden.be.

gedeeltelijke bron: francescovanderjeugd.be

foto: staden.be

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button