BegraafplaatsenNieuws

Schotenaren slaan aan het dichten voor de troostbanken

Schotenaren slaan aan het dichten voor de troostbanken

De gemeente Schoten bij Antwerpen, heeft op verschillende locaties op het grondgebied troostbanken neergezet.  Ook op de gemeentelijke begraafplaats aan de Hendrik Consciencestraat staat zo’n troostbank. De gemeente experimenteert hiervoor met haar nieuwe inspraakplatform CitizenLab ‘Denk Mee’.

Mijmeren over de dingen des levens

Deze troostbanken zijn plekken waar mensen kunnen vertoeven, even stil te staan bij dingen des levens. Je vindt de banken gemaakt uit smeedijzer sinds kort op de begraafplaats van Schoten, in het gemeentepark, op het plein voor de school Campus Kajee en in de wijk Deuzeld op het pleintje naast de Heilig Hartkerk. Je kan er rustig mijmeren over verlies of tegenslag, of om fijne herinneringen op te halen.

Inspraak van de burgers van Schoten

De gemeente Schoten wil elke nieuwe bank nu nog voorzien met een dichtregel en doet daarvoor beroep op de creativiteit van de Schotenaren. “Die regel laten we graveren in plaat van cortenstaal die we bij de troostbank zullen plaatsen”, zo wordt beloofd. De inspraak qua teksten en gedichten verloopt via het nieuwe online burgerparticipatieplatform CitizenLab. Dat wil de gemeente Schoten onder de naam ‘Denk Mee’ voortaan vaker inzetten om naar de mening van de Schotenaren te peilen in allerhande beleidskwesties.

bron: gva.be en eigen redactie

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button