BegraafplaatsenNieuws

Stad Diest brengt mensen bij elkaar, vlak voor Allerheiligen, voor een moment van Troost.

Lezing, muziek en troostwandeling

Afscheid nemen brengt gemis en verdriet met zich mee. De stad Diest organiseert daarom ‘een moment van troost’ en bezinning op zaterdag 29 oktober op de Troostplek aan de Sint-Jansruïne. Tussen 14 en 16 uur kan iedereen er verhalen delen met elkaar en steun vinden bij muziek en woord.

“Troost is meer dan ooit belangrijk, bij klein en groot, stil en luid verdriet. Met dit initiatief willen we iedereen de kans geven om samen troost te vinden en te bieden. Het is belangrijk dat we vanuit de stad, in het kader van een welzijnsbeleid, aan de uitbouw van een rouwcultuur kunnen werken,” vertelt schepen van Welzijn Monique De Dobbeleer.

Het troostmoment wordt begeleid door sfeermuziek van Harmonie Sint-Isidorus Deurne en het Catharinakoor Diest.

“Wij stippelden ook een mooie wandeling uit. Deze Troostwandeling combineert de rust van het wandelen en de helende kracht van het woord en het lied. Op de route staat telkens een bord met een passende tekst en een sfeervol lied. Je bent welkom op deze Troostwandeling alleen of met kinderen. Ook voor hen is aangepaste muziek voorzien. Luister samen, het nodigt uit voor een fijn gesprek,” gaat schepen De Dobbeleer voort.

Praktisch

 Kom op zaterdag 29 oktober tussen 14 en 16 uur doorlopend langs en vind troost tijdens een warm en ingetogen samenzijn. Dit evenement is gratis. Je hoeft niet op voorhand in te schrijven. De stad biedt een gratis hapje en drankje aan voor lichaam en ziel. Alle informatie kan je nalezen op www.diest.be/troostmoment

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button