Nieuws

Stad Gent gaat geen dierenbegraafplaats aanleggen.

Er komt dan toch geen dierenbegraafplaats of strooiweide in Gent voor huisdieren.  Er werd bij verschillende Gentse dierenartsen navraag gedaan, volgens hen is er helemaal geen vraag naar een begraafplaats voor dieren.  De meeste huisdieren worden vandaag gecremeerd in een dierencrematorium.

Dit vertelt ook bevoegd schepen Tine Heyse, die de navraag deed bij verschillende dierenartsen.  Heyse had ook bij dierenartsen en het dierendispensarium gepolst of er interesse is voor een dierenbegraafplaats of strooiweide in Gent. Wat blijkt: “Er is geen nood aan of vraag naar. Onze infolijn Gent Info kreeg op drie jaar tijd amper vier vragen binnen. We investeren dan ook liever in hondenlosloopweides, daar is meer nood aan.”

Wat moet je dan doen als je huisdier overleden is? Je kan het zelf begraven in de tuin, als het niet overleden is aan een besmettelijke ziekte en minder dan tien kilo weegt, je moet het dier ook voldoende diep begraven. Je mag je diertje ook meegeven aan de dierenarts, of laten cremeren in een dierencrematorium.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button